Wij houden van Moedertje Aarde!

Misschien heb je op de pagina ‘over greenPAWS‘ al gelezen dat ik gek ben op moestuinieren. Maar ik kweek niet zomaar groentjes in mijn tuintje. Ik bemest ze met compost van afval uit mijn tuin en mijn keuken, bestrijd ziekten en plagen met brandnetelgier en ik zet verschillende soorten groenten door elkaar om ze sterker te maken. Ik heb steeds oog voor het welzijn van Moedertje Aarde maar als het echt moet gebruik ik (ecologische) bestrijdingsmiddelen. Deze lijn trek ik helemaal door bij het maken van de speelgoedjes en het verzenden van de bestellingen. Het ‘welzijn’ van onze planeet staat voorop maar dan wel op een praktische manier. Ik kan bijvoorbeeld verpakken in handgeschept gerecycleerd papier maar dan worden de artikelen onbetaalbaar. Ik tracht steeds de balans te vinden tussen ‘goed’ voor het milieu, superieure kwaliteit en jouw portemonnee.


Een paar voorbeeldjes:

Geen plastiek in de speelgoedjes.
Op de klittenbandstrip en het naaigaren na zal je geen plastiek terugvinden in de kattenspeelkussens. We doen dit voor de gezondheid van je kat (immers, plastiekmoleculen verstoren de werking van de klieren van je kat) EN voor het milieu. Plastiekmoleculen die in het rioolwater en verder in de zee terecht komen, vormen de ‘plastic soup’ die zeer belastend is voor bijvoorbeeld de visjes.

We laten maar net genoeg stof printen.
In de beginjaren kocht ik stof bij de plaatselijke stoffenwinkel. Als ik een leuk stofje zag, kocht ik direct een paar meter want ik wou het risico niet lopen dat het uitverkocht zou raken. Dit was niet de juiste manier van werken want de stof stapelde zich op in mijn stoffenkast. Ondertussen laat ik de stof zelf drukken. Als ik niet zeker ben over het design, start ik met een kleine hoeveelheid stof. Als ik deze stof in de webshop zet en er koopt niemand het artikel binnen een bepaalde tijd dan weet ik dat jullie het niet leuk vinden. Op die manier heb ik zeer weinig onverkochte stock en dat is goed voor het milieu.

Als het kan, kopen we bio of gerecycleerd materiaal.
Ik denk dan aan bio-catnip, gerecycleerd papier, ….

Hergebruik is altijd beter!
Soms krijg je je pakje aan in een gebruikte doos. Dit kan een doos zijn van een levering die bij greenPAWS is aangekomen, of een doos uit de supermarkt. Het kan zelfs een doos zijn die we bij familie of vrienden meegenomen hebben. Wij zijn ondertussen al echte dozenjagers geworden! (Het zijn uiteraard allemaal schone dozen.)


Winkelwagen
Winkelwagen0
Je winkelwagen is leeg
Verder shoppen
0